top of page

Innovation & Transition manager


Vacature Logistiek medewerker @ Flanders Road Services


Jobinhoud


Als Innovation & Transition manager sta jij mee in voor het voortdurend ontwikkelen en aanpassen van het Voka-aanbod aan de laatste trends en innovaties. Je identificeert en volgt trends op, anticipeert en vertaalt die naar een voor ondernemers toegankelijke content.


Je werkt nauw samen met universiteiten en hogescholen en bij uitbreiding alle triple / quadruple helix actoren met als doel het versnellen van regionale innovatie.

Je zorgt ervoor dat de teams de juiste innovatieve kennis krijgen aangereikt vanuit beschikbare data, dashboards en rapporten om zo relevante content te genereren.

Je versterkt de innovatiecultuur en initiatieven in de organisatie.

Je schrijft mee aan artikels en nieuwsberichten en creëert een innovatie & transitie roadmap. Je coördineert de periodieke trend- en innovatiemeetings en bent verantwoordelijk voor de innovatie & transitie bibliotheek.

Je rapporteert aan de algemeen directeur.


Wat verwachten we van je


Je bent houder van een relevant masterdiploma of gelijkwaardig door minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie.

Je kan een project van A tot Z in goede banen te leiden. Je hebt kennis over en een passie voor de Voka-thema's (arbeidsmarkt, digitalisering, duurzaamheid, energie, …) en weet de noodzakelijke vertaalslag te maken naar het ondernemerschap van de toekomst.

Je beschikt over business analytische kennis en bent gebeten door het Vlaamse onderwijs-, onderzoeks- en innovatielandschap en de daaraan verbonden ondersteuningsmogelijkheden.


Tegelijkertijd hou je je blik systematisch op het buitenland gericht voor het detecteren van best practices.


Je beschikt over goede sociale vaardigheden en bent een geboren netwerker. Je beschikt over een relevant industrieel en/of academisch netwerk. Je hebt voldoende commerciële feeling om nieuwe trajecten of producten op een creatieve en aantrekkelijke manier in de markt te zetten. Je kunt opereren in een cultuur van "open governance" met een balans tussen eigen visie en initiatief enerzijds en de belangen van de organisatie en ondernemingen anderzijds.

Het Nederlands is jouw moedertaal, maar je weet je ook vlot uit te drukken (zowel mondeling als schriftelijk) in het Frans en het Engels.

Wat kunnen we je bieden


We bieden jou veel meer dan een marktconform loon. Als Innovation & Transition Manager krijg je de autonomie en de verantwoordelijkheid om mee het Voka aanbod voortdurend te vernieuwen en verder uit te bouwen. Wij bieden jou een omgeving die doordrongen is van ondernemerschap.


Voka staat voor ondernemerschap, betrokkenheid, vernieuwing en onafhankelijkheid en heeft een invloedrijk nationaal en internationaal netwerk waar je je innovatieve ideeën op los kunt laten en er nieuwe kunt voorstellen. Je komt terecht in een dynamische en inspirerende werkomgeving.


Uiteraard staat daar een marktconform remuneratiepakket tegenover, in lijn met jouw ervaring en toegevoegde waarde.


Is je interesse gewekt?


Stuur je CV naar: Anje.lagast@hrconsul.be

Meer info: Anje Lagast: specialist HR & Recruiting

Tel: 0498/110010 www.hrconsul.be


Over het bedrijf


Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 ondernemingen, goed voor meer dan 65% procent van de private werkgelegenheid in Vlaanderen en Brussel. 18.000 ondernemingen, dat zijn 18.000 verhalen van mensen die gepassioneerd bezig zijn met hun zaak en die zorgen voor zo’n 70% van de toegevoegde waarde in Vlaanderen.


In 2025 moet West-Vlaanderen de regio zijn met de hoogste graad van ondernemerschap in WestEuropa. Dat is de ambitie van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Voka WestVlaanderen verbindt ondernemers, ondernemingen en hun medewerkers in het meest invloedrijke, innovatieve en internationale netwerk. Zij laat hen samen excelleren door een groeipad op maat uit te tekenen en draagt zo bij tot de welvaart en het welzijn in de regio. Dat is haar engagement. Voka West-Vlaanderen vertegenwoordigt 3.200 West-Vlaamse bedrijven, goed voor 68% van de private werkgelegenheid in deze regio. Voka West-Vlaanderen telt 50 medewerkers.

bottom of page